5 съвета, които помагат на децата да заспят

Всички знаем, че ранното лягане и добрият сън през нощта не винаги са на дневен ред при повечето деца. Въпреки това, на никой родител не му се иска всяка вечер времето за сън да бъде мисия невъзможна.

Ето защо ние от Toys.bg споделяме с вас 5 съвета, които помагат на децата да заспят и да се пренесат в страната на сънищата за секунди.

 

5 съвета, които помагат на децата да заспят

 

  1. Рутината – вашият най-добър приятел

Думата „рутина“ често може да звучи малко строго и може да бъде особено трудна за прилагане, когато става въпрос за малчугани, но ако започнете с малки стъпки, тя може да окаже по-голямо въздействие, отколкото си мислите.

Рутината включва малко игра след вечеря, последвана от баня, миене на зъбки, приказка за лека нощ и след това – време за сън. Следвайки този лек график, неусетно ще забележите, че детето ви започва да става сънливо от само себе си, тъй като мозъкът му свиква с тази рутина и тя се превръща в нещо абсолютно естествено за него.

 

  1. Създайте на детето спокойна среда

Меки чаршафи, тъмна стая и тиха атмосфера са основни неща, към които трябва да се стремите, за да помогнете на вашето дете да заспи - така то може да разграничи деня от нощта.

Светлините трябва да бъдат приглушени или изключени, което създава идеалната атмосфера преди лягане и намалява разсейването. Наличието на пухкава нагряваща се играчка от Warmies също
подпомага заспиването на децата, тъй като техният уютен и топъл другар, излъчващ аромат на истинска френска лавандула, ги кара да се чувстват сигурни и спокойни.


  1. Опитайте се да намалите времето, прекарано пред екрана

Връщайки ви обратно в часовете по биология, нашият така необходим приятел, мелатонинът, е жизненоважна част от процеса на лесно заспиване. Когато нивата на мелатонин са в своя пик, хората стават сънливи и готови за лягане.

Препоръчваме да включите време без телевизор, телефон и компютър във вечерната рутина на вашето дете. Синята светлина, която те излъчват, може да попречи на производството на хормона мелатонин, което ще държи децата будни след времето за лягане.

  1. Намалете фокуса върху съня

Често пъти, да кажем на някого да направи нещо веднага, може да се окаже непосилно, особено щом става дума за деца и за това да ги сложим да спят.

Вместо да налагате на децата да си легнат незабавно, се опитайте да им прочетете книга или да създадете сюжет около техните любими плюшени играчки.


  1. Не е нужно децата да бъдат сами

Времето за лягане може да бъде плашещо за малчуганите, особено ако са сами в стаята си. Чудесен начин да им помогнете да се чувстват по-малко уплашени е като им предложите топъл пухкав спътник.

Известно е, че плюшените играчки от Warmies, нагряващи се в микровълнова фурна, със своите успокояващи свойства, помагат на децата да заспят и могат да преобразят напълно техния сън! Топлината, която тези играчки излъчват, насърчава притока на кръв, което само по себе си означава, че из тялото на детето се пренасят повече кислород, хранителни вещества и бели кръвни клетки.

На Toys.bg предлагаме голям асортимент от пухкави другари Warmies, сред които да изберете, така че вашите деца да имат своя перфектен другар за сън!

Още от Блог: Предимствата на образователните играчки Mic-o-Mic

Обратно към блога