Какви са здравословните ползи от лавандулата

Лавандулата се използва от стотици години, заради своите чудесни ползи - както за физическото, така и за психическото ни здраве.

За никого не е изненада, че това невероятно растение има главна роля във всички продукти на марката Warmies.

В тази блог статия ще разгледаме част от фантастичните ползи на лавандулата за нашето здраве, както и защо продуктите на Warmies са идеалният начин да им се насладите. Приятно четене!

Какви са здравословните ползи от лавандулата

Еднa от най-известните ползи на сушената лавандула е способността й да помага за успокоение и релаксация. Доказано е, че ароматът на лавандула има успокояващ ефект върху тялото, намалявайки нивата на стрес и тревожност. Ето защо растението често се използва при ароматерапия и спа процедури - така ни помага да се отпуснем освободим от стреса.

Целия асортимент нагряващи се плюшени играчки и нагряващи се аксесоари Warmies съдържа сушена лавандула и извежда нейните предимства на съвсем ново ниво.



Загряването на меките плюшени играчки и уелнес продукти в микровълнова фурна допринася за това ароматът на лавандула да се освободи бързо и равномерно във въздуха, което улеснява удоволствието за сетивата, когато го вдишаме.


В допълнение към своите успокояващи свойства, лавандулата има и няколко други ползи за здравето, а те са: 

Лавандулата действа болкоуспокояващо, което я прави чудесен избор за хора с мускулни или хронични болки.

Лавандулата помага за по-добър сън, което я прави подходяща за онези от вас, борещи се с безсъние. Вдишвайки аромата на изсушена лавандула, докато се опитвате да се унесете, ще забави сърдечната честота и кръвното ви налягане, като същевременно ще отпусне и предразположи ума ви към качествен сън през нощта.

Едно от най-хубавите неща при лавандулата е, че е напълно естествен и натурален продукт. За разлика от повечето медикаменти и лечения, лавандулата не съдържа агресивни химикали или странични ефекти, за които да се притеснявате. Това я прави безопасен избор както за възрастни, така и за деца.




Е, както сами можете да видите, лавандулата има множество здравословни ползи и причини, поради които да я използвате. Ако търсите лек срещу тревожност, стрес, или облекчаване на болката, желаете да се отпуснете, нуждаете се от помощ да заспите, или просто обичате уханието на лавандула, Warmies са точните продукти за вас.

 

Още от блога на Toys.bg: Koziol обича децата - Tоп 4 Биоразградими Кутии и Бутилки с любими герои

Обратно към блога