Какво представлява гъбата Рейши и защо е полезна за нашето здраве

Рейши

Известна сред над 1,5 милиона вида гъби като  „гъбата на безсмъртието“ или „кралицата на билките”, Рейши (Ганодерма) е рядък вид гъба, който расте в основата на широколистни дървета.

Особено популярна в Япония и Китай, тя се използва като лек, който облекчава различни здравословни проблеми повече от 2000 години.

Какво представлява гъбата Рейши?

Гъбата Рейши (Ганодерма) съдържа няколко молекули, включително полизахариди, тритерпеноиди и пептидогликани, благодарение на които е нейното благоприятно действие върху нашето здраве. Тя съдържа още диетични фибри, различни минерали, аминокиселини и витамини.

Обикновено има червена корона във формата на бъбрек и периферно вмъкнато стъбло, но нейните цветове могат да варират от червено, през зелено, до черно. В зависимост от възрастта, порите от долната й страна могат да бъдат бели или кафяви.

Гъба Рейши (Ганодерма)

Защо гъбата Рейши е полезна за нашето здраве?

1. Има антиоксидантни свойства

Антиоксидантите са молекули, които помагат за предотвратяване на увреждане клетките в тялото. Гъбата Рейши е много подходяща за повишаване на антиоксидантния статус във вашия организъм.

2. Стимулира имунната система

Може да се каже, че това е е най-важното качество на гъбата Рейши. Тя е известна с това, че „убива” злокачествените клетки в организма и подобрява функцията на лимфоцитите, което, от своя страна, се бори с инфекциите.

3. Полезна е за здравето на сърцето

Възможно е гъбата Рейши да повиши „добрия“ HDL холестерол и да понижи триглицеридите в кръвта - едни от рисковите фактори за появата на сърдечни заболявания.


4. Действа благоприятно срещу хронична умора и депресия

Изследвания сочат, че хроничната умора при хората намалява след прием на продукти с гъба Рейши в рамките на 8 седмици. Може да повлияе и при симптоми на лека депресия. При употреба дълго време гъбата Рейши допринася за спокоен сън. 


5. Подобрява симптомите на уголемена простата

Специално за господата - мъжете с уголемена простата имат чести позиви за уриниране, което състояние може да бъде подобрено от гъбата Рейши.


Какви продукти с гъба Рейши (Ганодерма) ще откриете при нас?

На toys.bg ще откриете няколко лечебни продукта с гъба Рейши, които ви съветваме задължително да добавите в своята ежедневна рутина:

1. Паста за зъби Ganozhi


Тотален bestseller! Иновативната и мултифункционална паста за зъби Ganozhi съдържа висококачествен екстракт от Ганодерма, хранителен гел, ментол и аромати. Ефективно почиства зъбите, осигурявайки свеж дъх и сияйна усмивка.

Пастата за зъби Ganozhi избелва зъбите с натурални средства и лекува парадонтоза.

Ганодермалната паста е 100% натурален продукт за директно приложение върхупорязвания, ожулвания, отворени рани, възпаления, гъбички, сърбежи, акне, зачервявания, абцеси, ухапвания от комари, отравяния, изгаряния, инфекции (вирусни и гъбични), кръвни паразити, дерматити, вирусни брадавици, вируси (всички видове), себорея, пърхот и кожни раздразнения.

Може да се прилага още като маска за лице – за подмладяване, стягане, против акне, тъмни кръгове и зачервявания.

Паста за зъби Ganozhi

2. Шампоан за коса Ganozhi


Погрижете се за всеки сантиметър от вашата коса и се насладете на усещането на копринена мекота! Обогатен с екстракт от Ганодерма и про-витамин B5, шампоанът Ganozhi прави косата ви по-здрава, по-мека и по-бляскава.

Шампоан за коса Ganozhi

3. Масажно олио Ganozhi

Масажно олио Ganozhi  съдържа екстракт от Ганодерма, подходящ за всякакъв вид масажни цели и е богато на витамин Е.

Това е мощен антиоксидант, който може да намали количеството вредни свободни радикали в тялото.

Масажно олио Ganozhi

4. Сапун за тяло Ganozhi

Специалната формула на сапуна, обогатена с екстракт от Ганодерма и палмово масло, нежно почиства и хидратира вашата кожа, като същевременно не нарушава естественото й омазняване.

Подходящ за всеки тип кожа, тъй като не съдържа изкуствени оцветители.

Сапунът е богат на Витамин Е. Неговата формула е с добавен екстракт от гъба Рейши (Ганодерма) и спомага за поддържане на еластична, сяйна и гладка кожа.

Почиства деликатно кожата, съхранявайки естествената и мазнина, без да уврежда нейната структура. Използването на палмово масло, богато на антиоксиданти и витамин Е, спомага да се ревитализира кожата и се противопоставя на процеса на стареене.

Продуктът оказва положителен ефект и при пърхот, себорея и псориазис. Може да се използва в комбинация с масажното олио Ganozhi.

Сапун за тяло Ganozhi

Погрижете се за своето здраве, преоткривайки чудотворните свойства на китайската гъба Рейши (Ганодерма)!
Обратно към блога