Добре дошли в света на конструкторите LEGO!

LEGO

Името „LEGO“ е съкращение на двете датски думи „leg godt“, което означава „играй добре“.

LEGO Group е основана през 1932 г. от Оле Кирк Кристиансен. Компанията е преминала от баща на син и сега е собственост на неговия внук.

През последните почти 85 години той е изминал дълъг път - от малка дърводелска работилница до модерно глобално предприятие, което сега е един от най-големите производители на играчки в света.

Конструкторите LEGO два пъти са обявени за „Играчка на века“. Техните продукти са претърпели широко развитие през годините, но в основата им остават традиционните, многоцветни, пластмасови LEGO тухлички, осигуряващи перфектно закрепване една към друга.

LEGO Bricks
През годините палитрата от елементи, предлагани от LEGO, нараства неимоверно, като към момента на пазара могат да се открият хиляди разнообразни „части“, с които могат да се построят животни, автомобили, самолети, замъци, космически кораби и много други - необходимо е само да развихрите въображението си!

Чрез конструкторите LEGO децата не само играят, но и се развиват. Сглобяването им учи малчуганите да импровизират, да разрешават различни казуси, да развиват своята моторика, изобретателност и креативност.  

LEGO Kids

Мисията на LEGO е да изгради най-голямата креативна и безопасна за деца общност в света, превръщайки я в място, където децата да се вдъхновяват, забавляват да имат свободата да изразят себе си и творчеството си.

Едно от основните предимства на конструкторите LEGO е, че децата работят съвместно в екип, създавайки нещо заедно, учейки се да се уважават и изслушват, в зависимост от това чия роля трябва да влезе в играта и кога. Колективната работа  насърчава съвместното съсредоточаване, споделяне, засилва позитивното поведение и социалния контакт.

За децата, които играят индивидуално - те могат да създават истории, развивайки фантазията си.

Следването на инструкции, правила, количества, симетрия, модели и разположение на тухличките, помага на децата да развият своите математически умения и пространствена информираност.  

LEGO Kid

Играта с LEGO развива още сръчността и силата на пръстите. Създаването на LEGO творение - независимо дали ще се случи чрез следването на инструкциите или вдъхновено от собствения ум на детето, оставя в него чувство за постижение, гордост и надграждане.

Конструкторите LEGO имат също успокояващ и релаксиращ ефект и играта с тях може да бъде полезна за онези деца, които имат конкретни тревоги и притеснения.

На Toys.bg ще откриете най-популярните и обичани конструктори LEGO, както и специални лимитирани модели, налични само на нашия сайт!

Предлагаме конструктори LEGO от сериите: Ninjago, Star Wars, City, Disney, Duplo, Trolls, Super Mario, Super Heroes и др.

LEGO World

Кой би си помислил, че едни малки, цветни, пластмасови парченца могат да имат толкова невероятни ползи и влияние върху нашите деца?!

Добре дошли в света на конструкторите LEGO - за едно по-безгрижно и креативно детско общество! :)

Обратно към блога