Само 70.00 лв. до БЕЗПЛАТНА доставка!
089 700 4640
Безплатна доставка над 70 лв.

Академия Роботика - Лятна занималня

Курсове по роботика и програмиране – Академия Роботика

тел: 0879 20 52 53
мейл: info@robotika.bg
 гр. София, Изток, ул. „Тарас Шевченко“ № 5А - офис
https://robotika.bg/

Роботиката е подходящ и много интересен за учениците начин да научат програмиране, да опознаят съвременните технологии и да се докоснат до различни науки! По време на курсовете се тренират и важни индивидуални умения, полезни за личностното и професионално развитие на учениците в бъдеще. Занятията по роботика обхващат разнообразни теми, съобразени с интересите и възрастта на учениците между 1 и 10 клас.

Цяло лято деца от 4 до 6г. и от 7 до 12 г. могат да се забавляват при нас с LEGO роботи, математика и интересни игри. Партнираме си с „Академия Сметало“, за да направим заниманията за децата още по-забавни, но и образователни!

Цяло лято деца от 4 до 6 години могат да се забавляват при нас с роботи, LEGO, детска математика и интересни игри. Партнираме си с „Академия Сметало“, за да направим заниманията за децата още по-забавни и образователни!
Занималнята е полудневна и включва роботика, програмиране, математика, игри за развиване на мисленето и социални умения като работа в екип и др.
Някои от нещата заложени в програмата на лятната ни занималня:

– Изучаване на роботика и програмиране.
– Създаване на програми за управление на роботите.
– Използване на основни програмни инструкции като: цикъл, функция и др.
– Изучаване и развиване на основните на математика, чрез интересни игри и загадки.
– Развиване на важни социални умения, като работа в екип.
– Развиване на логическото, креативното и аналитично мислене на децата.
– Развиване на умението за решаване на проблеми и фината моторика.

                

Практиката ни показва, че е важно децата да развиват своето логическо мислене и социални умения и затова сме ги включили във всички наши занятия! Лятната ни занималня е фокусирана върху роботиката и математика, тъй като двете дисциплини се допълват и по този начин градим една много солидна основа у децата при интерес за бъдещо развитие в областта!
Всеки ден учениците работят върху различни предизвикателства с роботите и решаването на математически главоблъсканици.
Докато програмират роботите се запознават с различни сензори и къде в практиката може да се използват. Пример за това е сензорът за допир – как работи, как се програмира и с кое сетиво на човека може да бъде заменен. А на въпроса “Къде се намира в реалния живот?”, отговорът е навсякъде – клавишите на клавиатурата, ключа на лампата, бутоните на дистанционното за телевизора и др.
Чували ли сте за древногрцъките цифри? По време на занятата децата се запознават с тях и упражняват знанията си за числата, докато играят интересни игри!
Със задачи и дискусии целим да покажем на децата, че знанията които получават в „Академия Роботика“ и „Академия Сметало“ не са просто „суха теория“, ами повод да бъдат още по-любознателни и по-лесно да си обяснят неща от ежедневието и заобикалящия ни свят!

Цяло лято деца от 7 до 12 години могат да се забавляват при нас с LEGO роботи, математика и интересни игри. Партнираме си с „Академия Сметало“, за да направим заниманията за децата още по-забавни, но и образователни!
Занималнята е целодневна или полудневна и включва LEGO роботика, програмиране, математика, игри на открито, игри за развиване на мисленето и социални умения като работа в екип и др.

                     

Публикувано: 26.05.2021 09:44