Само 70.00 лв. до БЕЗПЛАТНА доставка!
089 700 4640
Безплатна доставка над 70 лв.

Светът на LEGO

Светът на LEGO констурторите

Името „LEGO“ е съкращение на двете датски думи „leg godt“, което означава „играй добре“. Това е нашето име и нашият идеал. LEGO Group е основана през 1932 г. от Оле Кирк Кристиансен. Компанията е преминала от баща на син и сега е собственост на неговия внук.

През последните почти 85 години той е изминал дълъг път - от малка дърводелска работилница до модерно, глобално предприятие, което сега е един от най-големите производители на играчки в света. Горди сме, че сме обявени два пъти за „Играчка на века“. Нашите продукти са претърпели широко развитие през годините, но основата остава традиционната LEGO тухла. Играта LEGO представлява тип конструктор, в чиято основа са малки многоцветни пластмасови елементи (тухлички), излети по оригинален калъп, осигуряващ перфектното им пасване и закрепване един за друг. През годините палитрата от елементи, предлагани от LEGO, нараства неимоверно, като към момента на пазара могат да се открият хиляди разнообразни „части“, с които могат да се построят животни, автомобили, самолети, замъци, космически кораби и много други. Въпреки многото нововъведения, градивните принципи на играта остават непроменени вече над 50 години. Успоредно с конструкторите, в днешно време LEGO Group предлагат редица други занимателни игри, включително и поредица компютърни игри. През последните 10 години се наблюдава все по-усилен интерес към LEGO не само като играчка, но и като креативно хоби, споделяно от огромен брой възрастни почитатели.

Тухлата в сегашния си вид е пусната през 1958 г. Принципът на блокиране с нейните тръби я прави уникална и предлага неограничени възможности за изграждане. Въпросът е само да развихрите въображението - и да оставите богатство от творчески идеи да се появят чрез игра. Когато Оле Кирк Кристиансен започва да прави дървени играчки през 1932 г., постава основите на LEGO Group, влаковете са сред първите му творения. През 30-те, 40-те и 50-те години компанията произвежда различни видове дървени влакове от парни локомотиви до експресни влакове. Основната цел по това време е да се произвеждат играчки, които децата могат да разпознаят от ежедневието си и влаковете се вписват идеално в тази картина. В края на 40-те години LEGO Group започва да добавя пластмасови играчки към асортимента си, но влаковете продължават да се правят само от дърво.

                          LEGO Wooden Duck

Първият напълно подвижен тухлен влак е пуснат през 1964 г.

                                                                              

Знаем, че играта е жизненоважна за развитието на всяко дете. Когато децата играят, те се учат да решават проблеми, да бъдат креативни и да стават устойчиви. Помага им да процъфтяват в сложен и предизвикателен свят.

Мисията на LEGO® Life е да изгради най-голямата креативна, безопасна за деца общност в света. Място, където децата се вдъхновяват, забавляват и са овластени да изразят себе си и творчеството си. Докато децата оформят собствените си светове с LEGO тухли, ние играем своята роля в това да имаме положително въздействие върху света, в който живеят днес и който ще наследят в бъдеще. LEGO играта започва да освобождава потенциала на детето от момента, в който вземе първата си тухла. Lego се произвежда за широк диапазон възрастова група - от 1,5+ годишни до 18+

                                                                              

Видовете Lego:  

Architecture Batman™ BOOST Brick Headz Brick Sketches™ City Classic Creator 
DC Disney™ DOTS DUPLO® Friends Frozen 2 Harry Potter™ Ideas
Jurassic World™ Art Education LEGO® Originals Super Mario™ Marvel MINDSTORMS® Minecraft
Minifigures Minions Monkie Kid NINJAGO® Power Functions Powered UP SERIOUS PLAY® Speed Champions
Spider-Man Star Wars™ Stranger Things Technic Trolls World Tour Toy Story 4 VIDIYO™  

Играта с LEGO® има невероятни ползи върху децата и не само.

Един от основните аспекти, че децата работят съвместно в малка група, за да създадат нещо заедно. Децата се учат на специални правила за всяка роля и се уважават и изслушват, в зависимост от това чия роля трябва да влезе в игра и кога. Колективната работа в екип насърчава съвместното съсредоточаване, споделяне, засилва позитивното поведение и социалния контакт. Социалните умения и конвенции се насърчават и укрепват от фасилитатора. За децата, които играят индивидуално, те могат да създават истории, развивайки фантазията си.

Следването на инструкции, на реда, на количеството, симетрията, моделите и разположението на тухлите, помага на децата да развият своите математически умения и пространствена информираност и ги насърчава да разработят как да решават проблеми и да излизат с нови идеи. Творенията на LEGO® са форма на изкуство и децата могат да станат създатели, като развият креативност и експериментиране, да тестват и да изграждат нови идеи.

Играта с Лего има невероятни ползи за развитието на фината моторика, развивайки сръчността и силата на пръстите. Създаването на LEGO® творение - независимо дали става чрез следване на инструкции или от идея на собствения ум - позволява на децата да постигнат чувство за постижение, гордост и да надграждат върху тяхното самочувствие и вяра в себе си; карайки децата да изпробват по-сложни задачи, когато се чувстват готови.

Всъщност може да има наистина успокояващ и релаксиращ ефект и може да бъде полезна за деца, които могат да имат тревожност или притеснения. Следвайки инструкциите, планирането на следващото парче, изчакването на техния, всичко се фокусира и може да помогне изключително на деца, които понякога се нуждаят от малко допълнителна помощ за концентрация.

Кой би си помислил, че тези цветни малки пластмасови парчета могат да имат толкова невероятни ползи !?

За едно по-креативно и издръжливо детско общество :)

Публикувано: 19.04.2021 11:00