5 Ползи от Топлинната Терапия

Как топлинната терапия може да ви помогне в ежедневието? 


1. Помага ви да се излекувате

Топлинната терапия възстановява увредените тъкани в тялото ви – знаем, че звучи твърде хубаво, за да е истина, нали? Ето и научното обяснение за това…

Топлината насърчава притока на кръв и по този начин се пренасят повече кислород, хранителни вещества и бели кръвни клетки из тялото, а също така, раните от наранявания зарастват по-бързо. 

2. Намалява болката, причинена от скованост

Редовното прилагане на топлина върху болка, причинена от скованост, наистина може да бъде от полза. Сковаността в долната част на гърба е нещо, от което страдат много от вас – особено онези, извършващи тежка физическа работа или професиите им изискват да седят облегнати на стола пред компютъра за дълъг период от време. 

Прилагането на загряващ шал, колан, или възглавница, позволява на меките тъкани и мускулите да се разтягат и облекчава сковаността.



3. Подпомага релаксацията

Топлинната терапия наистина е перфектен начин за намаляване на стреса и тревожността, както и за насърчаване на релаксацията в ежедневието ни. Прилагането на топлина позволява на мускулите ни да се отпуснат и е доказано, че повишава настроението!

Добавяйки към това и чудесния успокояващ ефект на лавандулата, ще откриете идеалния начин да се отпуснете. Това е още една причина продуктите на Warmies да се превърнат в част от вашето ежедневие!

4. Успокоява мускулните спазми

Както знаем, топлината засилва кръвообращението, но също така повишава еластичността на съединителната тъкан в нашите стави. По този начин спазмите утихват, но е важно да внимавате за вашите наранявания

Ако нараняването ви е подуто, най-добрият вариант би бил студена терапия. В  този случай вашият Warmies продукт може да се постави в торбичка за фризер и да се остави там за няколко часа – готов за използване като студен компрес.

5. По-добър сън

Топлинната терапия е чудесен начин да ви помогне лесно да се унесете в сън, поради нейните релаксиращи ползи. Друга нейна способност е да успокоява мускулни спазми, включително менструалните болки, които може да ви пречат да спите добре през нощта.

Всъщност, топлината наистина може да направи чудеса, що се отнася до болки, стрес и тревожност. Това определено е добре обмислено при създаването на пълнежа от истинска френска лавандула, който присъства в цялата гама продукти на Warmies - ухание и топлина, които могат да преобразят вашия живот!

Вижте още полезни и увлекателни статии в блога на Toys.bg.
Обратно към блога